angst

Informatie

In de nascholing over Angststoornissen schenken wij aandacht aan drie psychiatrische ziektebeelden: sociale fobie, posttraumatische stressstoornis en obsessief-compulsieve stoornis.

Aan het eind van deze nascholing zou u een beter begrip moeten hebben over de diagnose en behandeling van deze ziektebeelden.

U kunt op elk gewenst moment de nascholing onderbreken, het systeem onthoudt waar u bent gebleven.

 

Intense fear businessman, concept deep dark crisis; Shutterstock ID 121895755; PO: The Huffington Post; Job: The Huffington Post; Client: The Huffington Post; Other: The Huffington Post

Dr. Danielle Cath

Psychiater bij Altrecht Academisch Angstcentrum (AAA) en universitair hoofddocent bij de vakgroep klinische psychologie van de universiteit Utrecht. Zij is specialist in de diagnostiek en behandeling van angst en OCD spectrum stoornissen. Het AAA heeft het keurmerk Top GGz. Binnen deze afdeling waarvan zij het onderzoek leidt worden innovatieve behandelingen vormgegeven bij volwassenen met angst , PTSS en OCD spectrum stoornissen, en wordt hiernaar veelvuldig onderzoek gedaan. Hierbij krijgt de vaak gemiste combinatie van de sociale angst en OCD met stoornissen in het autisme spectrum bij volwassenen aandacht.

Kosten en inschrijven

Deelname aan deze online nascholing kost €49,-

Inschrijven

 

 

 

 

 

Voor wie?

Deze online nascholing is bedoeld voor:

  • Psychiaters
  • Eerstelijnspsychologen
  • Klinisch neuropsychologen

 

 

 

 

Programma

Deze online nascholing bevat achtereenvolgens 3 modules die elk 45 tot 60 minuten in beslag nemen:

  • sociale fobie
  • posttraumatische stressstoornis
  • obsessief-compulsieve stoornis

 

 

 

 

Toetsing

Om de online nascholing succesvol af te ronden dient u 70% van de vragen in de eindtoets goed te beantwoorden. U krijgt drie keer de mogelijkheid om te slagen voor de eindtoets. Daarna dient u de gehele online nascholing opnieuw te doorlopen.

 

 

 

 

 

impressie_angststoornissen

Accreditatie

Deze online nascholing is geaccrediteerd met 2 punten door de FgzPt, met 3 punten door de NVvP en met 4 punten door de NIP. Uw punten worden toegekend na het doorlopen van de modules en het succesvol afronden van de eindtoets. De punten wordt automatisch bijgeschreven in uw digitale dossier in GAIA.

 

 

 

 

 

Back to Top